OM SUSANA LOPES

blog image

Når jeg startet med Yoga hadde jeg ingen forståelse for hva yoga var eller yogaens historie, jeg visste ikke engang om de gode langtidseffektene av yoga.

Men ideen om å lære sinnet mitt å være mer avslappet og å få en bedre trening og kroppskontroll, var nok for meg til å prøve det ut når jeg var 19 år. Som mange andre så jeg ikke på yoga som en livsvei, og etter noen få klasser var jeg overbevist om at jeg hadde funnet den fullstendige treningen som jeg savnet.

Jeg studerte og bodde i Boston, USA, hvor jeg fullførte mine studier i klassisk musikk. Under tiden jeg øvde og jobbet med musikk kunne jeg aldri helt legge fra meg min yogapraksis som var forankret i min dype personlige utforskning av meg selv og verden. I 2003 startet jeg min 6-årige Yogalærerutdannelse ved ”Portuguese Yoga Confederation” med min mentor for livet og Spirituelle Lærer Amrta Suryánanda. Nå fikk jeg endelig motet til å dedikere livet mitt til undervisning og å spre tradisjonell Yoga, og denne gangen med bevisstheten om at det største målet med yoga var aldri ment å være begrenset til yogamatten.

susana lopes

I dag er jeg veldig glad for å ha en mye dypere bakgrunn enn jeg hadde når jeg først startet med yoga, nå har jeg undervist og lært på full tid i 13 år. Jeg har fordypet meg i studiene om tradisjonell Yoga Samkhya ved å jevnlig delta i intensive yogauker for lærerutdanning, nasjonale og internasjonale yogamøter, filosofiske reiser til ashramer i India og indiske universiteter. I tillegg har jeg reist til USA, Tyskland, Belgia, England, Danmark, Italia, Spania, Mexico, Peru og andre plasser i forbindelse med yoga.

susana lopes

Jeg har tatt fordypningskurs i yoga for gravide og yoga for barn, det er to av de feltene jeg er mest opptatt av i yoga, jeg holder nå på å avslutte mine mastergrad i yoga. Som den første kvinnelige stemmen i OMKARA – kor og orkester i ”Portuguese Yoga Confederation”, har jeg også opptrådt med Mantra-Kirtana både nasjonalt og internasjonalt, på denne måten har jeg brakt de eldgamle tonene fra India til andre kontinenter. I de siste 7 årene har jeg utviklet mitt arbeid som Yogi hvor jeg har ledet feiringen av ”International Yoga Day” – som er 21. Juni, ved sommersolhverv. Dette prosjektet startet i Portugal i 2001 (en ny kandidat i EU og UNESCO til å være den første verdensomspennende ferien) og er nå feiret av tusener av mennesker rundt omkring i verden hvor man har en hel dag med yogapraksis dedikert til fred. Jeg bruker muligheten her til å takke alle mine lærere og elever for denne fantastiske reisen.

For meg er yoga en livsvei, en væren og en måte å kommunisere på. Som lærer er min intensjon å inspirere mine elever i sin praksis, gjennom bevegelse, pust og stillhet, til å utvikle sin visdom og bevissthet om sin kropp og sinn, og akseptere hvem de er med klarhet, fred og glede.

Nå bor jeg I Ålesund og har ukentlige klasser her, så det er mange muligheter til å komme på timene mine. Jeg gleder meg alltid til å introdusere mennesker til gleden I å praktisere yoga, hvor jeg gir hver student et rom til å praktisere yoga på en trygg måte, både mentalt, fysisk og emosjonelt.

Akkreditert Yoga Lærer av CYA INTERNATIONAL - Rådet for Yoga Accreditation International (India), og Yoga Portugisisk Confederation.

For å melde deg på kurs eller bestille en time hos meg i Yoga, kan du ringe 486 47 025

eller skrive til susanalopesyoga@gmail.com


lærer SUSANA LOPES

blog image

Hvis du er nybegynner eller bare ønsker å komme videre i din egen praksis, enten i vårt studio eller i ditt hjem. Hvis du ikke ønsker å gå på gruppetimer , men ønsker personlig oppmerksomhet hele tiden. Hvis du har utfordringer eller skader som trenger riktig pleie. Yoga privattimer er riktig for deg!

blog image

Ønsker du en privattime, men bor ikke i Ålesund? Da kan vi avtale timer via skype. Private konsultasjoner gir deg muligheten til å få en spesiell tilpasning til deg og ditt utgangspunkt, med individuell oppfølging! Kontakt meg!

 

 

blog image

For meg er yoga en livsvei, en væren og en måte å kommunisere på. Som lærer er min intensjon å inspirere mine elever i sin praksis, gjennom bevegelse, pust og stillhet, til å utvikle sin visdom og bevissthet om sin kropp og sinn, og akseptere hvem de er med klarhet, fred og glede.

 

mine lærere og mine påvirkninger

blog image

Jeg føler meg veldig privilegert å kunne være så nær min Yoga Master og lære av ham de gamle teknikker og ekte kunnskap og visdom fra tradisjonell yoga og samkhya filosofi. Et internasjonalt Yoga Master med en vakker og dedikert livet til yoga og verden.

blog image

Shivánanda Áshrama and Yoga Sámkhya Institute er en av de få gjenværende autentiske skolene som fortsatt underviser yoga på den tradisjonelle måten som det ble antatt å være tusen år siden.

 

 

blog image

Vår kosmiske mor, vår vakre planet hvor alt kommer fra. Naturen som omgir oss, etablere harmoni i oss selv og med andre i fred. Bevisstheten om vår felles opprinnelse, av vår felles tilhørighet og tilknytning, og en fremtid som skal deles med alle.

Uttalelser fra studenter

Stories from our community

Da jeg kontaktet Susana, viste det seg at hun også gav privattimer. Det innebar at jeg fikk en lærer helt for meg selv og kunne spørre om alt jeg lurte på. Jeg ble også fulgt opp hele tiden, slik at jeg lærte å gjøre øvelsene riktig. Jeg har hatt 10 privattimer i tradisjonell yoga hos Susana og er meget fornøyd!

''blog image

I have been going to traditional yoga with Susana for more than half a year now. I wanted to try yoga, but I will admit I thought it was going to be too slow for me. But I soon learnt to appreciate the relaxing atmosphere Susana creates. In my own opinion yoga must be especially good for older people, to help with agility and balance.

''blog image

We love Yoga for Mother and Baby! It is by far the best activity we have done during the maternity leave. So calm and easy. Everything is done on Nikolai's premises, leaving both mother and son happy and calm. Everything comes together when we are here.