BLOGG

blog image

YOGA FOR BEDRE MENTAL HELSE

Yoga, med sin vekt på pusteøvelser og meditasjon - som begge bidrar til å roe ned og sentrere sinnet - er det ikke overraskende at det også gir mentale helsegevinster og faktisk får hjernen til å fungere bedre.

LES MERblog image

ER DU KLAR FOR EN NY ENERGIFLYT I LIVET DITT?

Trening med lav belastning og lav intensitet kan være svært givende, og er langt fra å være hverken lite anstrengende eller lite givende.
Ved å delta i disse treningsformene, for eksempel yoga og pilates, kan du være like involvert som ved høyintensive aktiviteter uten å slite ut ledd og muskler.
Visste du?
Lav belastning refererer til kraften leddene utsettes for under treningen, mens lav intensitet viser til vanskelighetsgraden og anstrengelsen som kreves for å utføre en aktivitet. Løping er for eksempel en øvelse med høy belastning og høy intensitet, mens sykling er en øvelse med lav belastning, men potensielt høy intensitet. Yoga, pilates og turgåing regnes som lav belastning og lav intensitet. Dessverre er "lav belastning" og "lav intensitet" litt følelsesladde begreper, siden aktivitetene de omfatter, kan oppfattes som dårligere enn mer krevende aktiviteter som løping eller høyintensiv intervalltrening, også kalt HIIT.

LES MERblog image

HVORDAN YOGA KAN HJELPE Å REDUSERE STRESS OG ANGSTFØLELSER

Når stressende situasjoner oppstår, er mange mennesker disponert for å føle seg engstelige. Hvis du er interessert i å lære mer om hva stress er, foreslår jeg at du leser hele dette innlegget, som vil gå over dette emnet.

 Det er utvilsomt et skille mellom å ha en bekymring og å være fullstendig besatt av en ting. Vi bekymrer oss alle for visse ting - dette er vanlig, menneskelig og dette holder oss unna potensielt farlige omstendigheter. Tenk på en tid da våre forfedre bodde i skogen for tusenvis av år siden. De ville vært opptatt av sin egen sikkerhet og i visse tilfeller ville ha vært på høy beredskap, men ikke konstant. Angst er som å utløse en falsk alarm i kroppen din som fortsetter å gå dag etter dag, selv om du vanligvis ikke er i en farlig situasjon.

LES MERblog image

HVORDAN YOGA OG PILATES KAN HJELPE MED ELDRING

Mange fordeler med yoga og pilates inkluderer forbedret søvn, bedre fysisk og mentalt velvære, økt mobilitet, mindre sjanse for skli -og fallskader, og det hjelper til å forhindre kognitiv degredering, samt økte fleksibilitet, styrke og balanse.

 5 MÅTER YOGA OG PILATES HJELPER NÅR DU BLIR ELDRE:

1. Opprettholde muskelmasse – Muskelmassen vår avtar naturlig når vi blir eldre. Yoga og Pilates gir begge kroppsvektøvelser som kan hjelpe oss med å bygge muskler og styrke, opprettholde en rett og sunn ryggrad og strekke ut stramme muskler som vi kan ha.

LES MERblog image

HVORDAN YOGA LINDER STRESS OG SMERTER UNDER OVERGANGSALDEREN (MENOPAUSE)

En kvinnes vei gjennom overgangsalderen inkluderer å bli bedre kjent med kroppen hennes og finjustere hennes intuitive evner slik at det blir enklere å gjenkjenne hva hun trenger og når. Overgangsalderen, eller menopause som det også kalles, kan virkelig være et tid for stor kvinnelig styrke; alt vi trenger er noen praktiske råd og veiledning om hvordan du bruker denne styrken.

 Yoga er et verktøy vi kan bruke for å forstå og håndtere de normale symptomene på overgangsalder, som stress, fysisk smerte, humørsvingninger eller søvnvansker, og kvinner kan kreve forskjellige yogapraksiser til forskjellige tider.

LES MERblog image

HATHA YOGA, YOGA FLOW ELLER ASHTANGA YOGA

Hatha yoga er den mest praktiserte typen yoga og den involverer en kombinasjon av milde strekkstillinger, hvor du stopper noen øyeblikk i hver posisjon enten du står, sitter eller legger deg på matten. Yoga Flow eller Vinyasa Yoga er mer dynamisk og innebærer en flyt mellom stillinger, og Ashtanga Yoga er en dynamisk og mer strukturert type yoga.

HATHA YOGA
Hatha yoga anses generelt for å være en skånsom og langsom yogatime, perfekt for alle nybegynnere til yoga for å bidra til å styrke kroppen og også øke fleksibiliteten. Tid brukes på å forklare hver positur, og dermed utgjøre en perfekt inngang til yoga. Jeg har også mange erfarne yogastudenter som elsker Hatha-yogatimene mine fordi de vil ha en skånsom klasse for å hjelpe dem med å frigjøre fysiske og emosjonelle spenninger på slutten av en lang dag, og også fordi du kan gi avanserte variasjoner gjennom stillingene for å tilpasse den til nivået på elever du har.

LES MERblog image

HVA YOGA ER – OG HVA YOGA IKKE ER

Som en som prøver sitt beste for å bevege seg gjennom denne verdenen med en økt bevissthet om mine egne tanker og ord, så vel som andres ord, har jeg vært vitne til måtene vi alle er så strenge og urettferdige mot oss selv.

Som yogalærer, er det en setning jeg ofte hører fra nye utøvere: «Yoga er ikke noe jeg er god på, jeg er ikke så fleksibel»

Sett i sammenheng med yogaen jeg kjenner, er dette en uttalelse som ikke gir mening. Noe som ledet meg til tanken på at det kan være nyttig for nye så vel som erfarne utøvere at jeg deler det jeg mener yoga ikke er, samt hva yoga er.LES MERblog image

TING DU BØR VITE FØR DU BEGYNNER MED PILATES

1. Pilates er ikke lett. Men hva er din definisjon av vanskelig?

Sannheten er at mange synes Pilates er en av de mest utfordrende treningsøktene de noen gang har opplevd. Vektlegging i en Pilates-klasse er rettet mot de små, stabiliserende musklene som forbedrer holdningen, beskytter ledd og optimaliserer biomekanikk – og de fleste gir vanligvis ikke disse musklene mye oppmerksomhet. Derfor kan noen føle seg helt utmattet etter sin første klasse, og andre kan være helt ferdige, med følelsen av at de jobbet helt fra innsiden og ut. Kommer du til å magisk miste 14 kilo ved å delta på Pilates-klasser? Nei. Kommer du til å begynne å utvikle en ny type respekt for kroppen din, og som vil føre til bedre valg for å fremme din generelle helse og velvære? Ja.

LES MER


blog image

7 TING DU BØR VITE OM YOGA

Du har kanskje hatt noen forutinntatte forestillinger om yoga som hindrer deg i å komme i gang. Hvis dette er tilfelle, da er det på tide å få klarhet i hva yoga egentlig er. Her er en nøktern forklaring av treningen.

Du trenger ikke å være fleksibel for å gjøre yoga
Det å si at du må være fleksibel for å praktisere yoga, er som å si at du må være i form for å gå på treningsstudioet. Det kan være en sammenheng mellom yoga og fleksibilitet, men å være fleksibel er ikke en forutsetning for å gjøre yoga.

Hvorvidt du er fleksibel eller ikke, bør ikke diktere om du trener. Over tid kan yoga hjelpe deg med å bli mer fleksibel – det er derfor vi kaller det trening. Fleksibilitet er et resultat av yoga, ikke en forutsetning.


LES MER


blog image

KAN DU GJØRE YOGA OG PILATES PÅ SAMME DAG?

De fleste tror yoga og pilates er de samme. Som en praktiserende yogi i årevis, må jeg si at de ikke er det. Selv om begge praksisene bruker bevegelsesmønstre og pust som terapi, har de også mange forskjeller.

Hvis du nettopp begynte å trene og lurer på hvilken praksis du skal velge, ikke bekymre deg for mye ennå, og les videre.LES MER


blog image

FORDELER MED PILATES

Utviklet av Joseph H. Pilates for å styrke og tone muskler, og for å justere kroppen riktig.  Det er en forfriskende tanke-kropp trening understreker riktig pust, riktig spinal og bekken justering og konsentrasjon på glatt flytende bevegelse.  I Pilates er bevegelseskvaliteten verdsatt over mengden repetisjoner.

 

STYRKER KJERNEN DIN.  Kjernen er mer enn bare buken, med fokus på skulder- og bekkenstabilitet også.  Du lærer hvordan du aktiverer de dypere musklene som støtter...

LES MER


blog image

5 Overraskende Fordeler Med Å Praktisere Både Yoga Og Pilates

Forholdet mellom Yoga og Pilates er interessant. Den den eldre av praksisene - yoga - tjente faktisk som inspirasjon for skaperen av Pilates - Josef Pilates.

Som noen som underviser både Pilates og Yoga, har jeg opplevd overraskende fordeler når jeg trener både Yoga og Pilates i deres mer tradisjonelle gjengivelser.

Her er 5 fantastiske og uventede fordeler med å praktisere både yoga og Pilates...

LES MER


blog image

FORDELER MED YOGA

Yoga er en populær praksis for folk som ønsker å forbedre fleksibilitet, styrke, balanse og utholdenhet. Yoga lærer oppmerksom pust og avslapningspraksis, noe som øker kropps- / tankebevisstheten samtidig som stress reduseres. Yoga passer for alle aldre, nivåer og kroppstyper, og har også terapeutiske fordeler for en rekke smerter, smerter, skader og helseutfordringer.

 

FORBEDRER FLEKSIBILITETEN. Forbedret fleksibilitet er en åpenbar fordel med yoga...

LES MER


blog image

Kan stress påvirke babyen din?

Svaret er ja, det kan det. 

Vi vet at høye nivåer av stress og overflødig angst kan forårsake helseproblemer, som høyt blodtrykk og hjertesykdom, men når en kvinne er gravid, kan denne typen stress øke sjansene for å få en for tidlig baby eller en lav fødselsvekt baby, og en økt risiko for helseproblemer. La oss ikke glemme at under graviditet er mor og baby i en sammensmelting av kropp, tanker, følelser og energi, og alt som moren lever blir også levd av hennes baby. Dette er avtrykk som hennes baby samler for bedre å forberede seg på verden utenfor.

LES MER


blog image

Fordeler med yoga praksis under graviditet
Hvordan de 9 månedene med svangerskap kan forme babyens liv!

- Yogababyen inne i mors mage er bedre i stand til å utvikle seg harmonisk, nyter mors forsterkning av balanse, ro, energi, tanke og positive følelser - i Yoga e Maternidade av Susana Lopes

I de siste tiårene er oppdagelsene om kompleksiteten i livet til en baby som fortsatt er i livmoren fantastisk, med så kort eksistenstid, men allerede med slik bevissthet og følsomhet. Disse undersøkelsene bekrefter også innflytelsen som fysiske, emosjonelle, mentale og energiske miljøer har på moren, og hvordan de kan gjøre en forskjell i måten begge vil leve sine liv under graviditet, arbeid og deres predisposisjon til livet etter fødselen.

Ved unnfangelsen overføres mors og fars genetiske DNA-programmer til barnets første celle. Men vitenskapen avslører at under graviditet kan disse programmene aktiveres eller ikke, eller til og med endres, i henhold til kvaliteten på
...

LES MER


blog image

ANGST UNDER GRAVIDITET

Mange mennesker er disponert for følelser av angst som følge av stressende hendelser, og hvis du vil vite nøyaktig hva stress er, bør du lese artikkelen min om det også. Faktumet er at 20 til 30% av kvinnene vil oppleve en eller annen form for angst under graviditeten. Graviditet i seg selv kan føre til angst fordi det er så mye fysisk og emosjonell transformasjon, og graviditet kan bringe nye livsutfordringer til deg, ditt forhold og din familie.

Overdreven stress med følelser av konstant press på jobben, på familien, konstant bekymring, frykt for fødsel og foreldre, følelser av panikk kan være sanne tegn på angst og graviditet kan bli svært overveldende hvis det er tilfelle.


LES MER


blog image

Kommuniserer mitt ufødte barn med meg?

- Kommuniserer mitt ufødte barn med meg?

Her er et spørsmål som jeg får mye, så jeg tror det er på tide for mødre å forstå hvordan, i mitt perspektiv og andre spesialisters perspektiv, babyer og mødre kommuniserer med hverandre.

 

Det ufødte barnet er et svært følsomt vesen. Barnet inne i mors livmor er mye klar over, og lydhør overfor, morens indre signaler, følelser og erfaringer. Vi sier ofte at livmoren er barnets første klasse fordi det er babyens første hjem, og hans eller hennes utvikling er sterkt påvirket av morens fysiske, mentale og følelsesmessige velvære, samt ...

LES MER


blog image

Å ønske babyen din velkommen

Vår baby levde i omtrent ti måneder i livmoren på rundt 37 grader celsius, varm, uten mye lys, uten mye lyd, livmoren er hans hjem, beskyttet av fostervann, i en akvatisk verden uten vekt eller motstand. Han gynger fra side til side og beveger seg, strekker lemmer, lytter til morens stemme og legger merke til innflytelsen som farens stemme har på henne gjennom hjerteslag, hormonproduksjon og blodomløp.

 

De ytre faktorene blir nydelig administrert av sin mor og forstyrrer ham knapt, og plutselig, i øyeblikket av hans fødsel, befinner han seg i et helt nytt miljø, lys i mørkets sted, luft i stedet for vann, støy i stillhetens sted. Stimulus så variert at det krever en ...

LES MER


blog image

WORKSHOP YOGA FOR GRAVIDE
11 OG 12 SEPTEMBER - 11.00 - 12.30h

På yoga for gravide workshop blir du kjent med pusten din og dens dyptgående virkning på kropp og sinn, for å hjelpe deg som vordende mor å finne balanse, glede og ro under denne vakre og naturlige prosessen. Teknikkene kan hindre/kontrollere mye av det typiske ubehaget som kan følge med en graviditet, og stimulerer den indre dialogen mellom mor og barn før fødselen. Du vil lære å kjenne igjen hvordan en avspent pust føles i kroppen, og arbeide med den dype pusten som et effektivt verktøy for å løse opp i stress og forberede deg på arbeidskraft.

Yoga for gravide workshop er myke, skånsomme og trygge. Det handler om å lytte til kroppen, og ikke presse deg selv for hardt. Klassene er utviklet for friske, gravide kvinner- uansett om du aldri har gjort yoga eller har mange års praksis.

blog image

INTERNATIONAL WOMEN'S DAY - 8 MARS - 17.45h

CELEBRATING INTERNATIONAL WOMEN'S DAY with YOGA

Each day of the year is women's day. One day a year, at International Women's Day
we get to celebrate it a little bit extra.
How? We turn it into a great yoga tribute to all of the amazing women out there, with a special free yoga and meditation class to all women.

Sted: Tradisjonell Yoga Studio. Ålesund
Påmelding: susanalopesyoga@gmail.com
www.YogaAlesund.no


blog image

 

In 2018 Tradisjonell Yoga Studio and Delta Aktivt are Happy to join the Earth Hour initiative around the country with a FREE YOGA CLASS at CANDLE LIGHTS open to everyone that would like to unite people to protect our Planet!

Alle er velkommen!

blog image

 

INTERNASJONALL YOGA DAG i Ålesund - gratis yoga klasse - 18.00h til 19.30h

Come and join to welcome the Summer Solstice in a free yoga class of stillness, sharing, practice and celebration. As we attune to Earth rhythms, we too are being called to turn from the old and bring ourselves forward to receive the new. Summer Solstice is the time to celebrate our planet, sharing love, tolerance and peace, for planetary consciousness.

Join us and millions of people all over world for a welcoming solstice on Thursday - June 21th at 18h. An intimate yoga class with ancient instruments and vocal live music, as we celebrate the return of the light and welcome the International Day of Yoga. It is an opportunity to create a wave of transformational energy that can transform ourselves and our world.

Meet others that will gather in Ålesund, to re-energize and welcome the summer.

Our welcoming will be around 17.45h and we will start at 18h with Susana Lopes. All are welcome!

Remember…We Create Peace by Being Peace

Date: THURSDAY June 21st – 18.00h to 19:30h

blog image

WELCOMING WINTER SOLSTICE - DECEMBER 21 - 18.00h

Join us as we celebrate the Winter Solstice and launch of the new season.
This FREE special yoga and meditation class will be performed under sweet live music and candle lights.
This is a time to draw forth what you want, to incubate your best intentions, nurture high hopes and reflect on yourself.
Through the use of love, warmth, and visualisation we will bring our inner wisdom out in our peaceful indoor environment.

Find warming comfort afterwards at our social gathering where we'll serve light, healthy snacks.
Led by Susana Lopes.
Everyone is welcome!

Sted: Tradisjonell Yoga Studio.  Ålesund
Påmelding: susanalopesyoga@gmail.com
Photo by Irina Lorgen

blog image

 

 

Velkommen Sommersolverv i Ålesund - gratis yoga klasse - 19.00h til 20.30h

Come and join to welcome the Summer Solstice in a free yoga class of stillness, sharing, practice and celebration. As we attune to Earth rhythms, we too are being called to turn from the old and bring ourselves forward to receive the new. Summer Solstice is the time to celebrate our planet, sharing love, tolerance and peace, for planetary consciousness.

Join us and millions of people all over world for a welcoming solstice night on Tuesday - June 20th at 19h. An intimate yoga class with ancient instruments and vocal live music, as we celebrate the return of the light and welcome the International Day of Yoga the next day. It is an opportunity to create a wave of transformational energy that can transform ourselves and our world.

Meet others that will gather in Ålesund, to re-energize and welcome the summer.

Our welcoming will be around 18.45h and we will start at 20h with Susana Lopes. All are welcome!

Remember…We Create Peace by Being Peace

Date: TUESDAY June 20th – 19.00h to 20:30h

blog image

 

 

 

 

 

 

Every year since 2001 worldwide hundreds of participants gather to celebrate the International Day of Yoga - June 21st - Solstice!

An initiative promoted by Portuguese Yoga Confederation since 2001 and approved by United Nations on December 11 of 2014, uniting 177 countries, the largest supporters number ever in all United Nation's Resolutions.

Let create awareness for the benefits of Yoga. Let’s make our Planet a better place for our future generations!

Date: June 21st - 17:30h to 19:00h
Outdoor Local: Første dammen på Aksla
Inside Local (if not possible outdoor): Delta Aktivt - Kråmyrvegen 1 - 6007 Ålesund

Parkering ved Delta Aktivts sine lokaker på Kråmyra ved Aksla Stadion.

Bring mat to sit or a blanket if you prefer. Remember to dress for the weather!